Even voorstellen: Anne Uijtewaal en Safier en nog meer info

Gepost 20/03/2016

Sinds een tijdje heb ik er een nieuw jong talent bij: Anne Uijtewaal. Anne's moeder, Jitske Uijtewaal- Van Leeuwen, begeleid ik met haar knappe paard VIP en Anne wilde ook wel eens een lesje bij mij rijden. Anne is samen met Safier, die ze Piet noemen, enorm gegroeid het afgelopen jaar en daar heb ik in een race naar de eindstreep aan mee mogen werken. Het doel was namelijk om binnen een jaar M te zijn. Er moesten nog 3 winstpunten behaald worden om dat doel te bereiken. De spanning werd even te groot en de training deze week verliep daardoor niet zoals gewenst. Na een coachgesprek van mij en de liefdevolle ondersteuning van mama Jitske heeft Anne zich herpakt en dit weekend 4 keurige proeven neergezet en niet 3 maar 6 winstpunten binnengesleept. Wauw wat een topper! Heerlijk om weer zo'n fijne combinatie toe te voegen aan mijn lesklanten.

 

Anne is niet de enige super gedreven nieuwe lesklant want Anneke van Abbema gaat ook goed met haar Top Hit. Ook deze combinatie begeleid ik nu een tijdje. Zij hebben net de overstap gemaakt naar de M2 en stormen keihard af op het startbewijs voor het Z. Het is elke week weer leuk om met ze aan de slag te gaan en vanuit het perfectioneren van de basis zoveel vorderingen te zien in de oefeningen. Naast Top Hit trainen we ook met haar andere paard Enzo van Breeveld die vooral thuis dressuurmatig getraind wordt en in de springsport uitgebracht wordt. Ook Enzo doet het goed en verbeterd zichtbaar in de basis.

 

Blij kan ik u melden dat ik ook de training met Anne Simone Vervest en Whenever weer is opgepakt. Door een blessure waren ze er een poosje uit maar na een rustige opbouw kunnen we weer aan het werk en toont Whenever veel goede zin.

 

Met Discover neem ik deel aan een clinic bestaande uit 3 lessen bij Theo Hanzon die georganiseerd is door de Brederoderuiters in Hagestein. De lessen zijn leerzaam en het is leuk om bevestiging te krijgen en weer nieuwe tips te verwerken in mijn huidige training.

We hebben inmiddels het startbewijs voor de Z2 binnen en trainen hard om ons debuut daarin te kunnen gaan maken. Dit doe ik uiteraard samen met mijn instructrice Lotje Schoots.

 

Don Remo heeft het erg naar zijn zin en ontwikkelt zich prima. Angelique en Colinda maken steeds vorderingen met Don Remo en Angelique heeft de startkaart aangevraagd!

 

Ziva werd benaderd door de Stuwruiters in Hagestein om deel te nemen aan de onderlinge Bixie wedstrijd die 2 april plaats zal vinden. Ze is helemaal enthousiast en flink aan het trainen met lieve Diva. Marthélise Vervest helpt haar met het oefenen van het proefje.

 

Door de Benschopper Ruiters ben ik gevraagd om het 4-tal dit jaar te gaan commanderen. Een groep enthousiaste ruiters heeft zich aangemeld en komend weekend zal de eerste training plaats gaan vinden. Ik heb er zin in!

 

Tot slot wil ik nog vertellen dat ik afgelopen zaterdag een gezellig groepje mensen bij de Brederoderuiters geïnformeerd heb over de nieuwe proeven die per 1 april ingaan. Ik had daarvoor een KNHS bijscholing gevolgd welke zeer informatief was en alle vragen rondom de invoering van de nieuwe proeven en regels wegnam. Zelf vind ik de proeven en het doel dat daarmee bereikt moet worden erg goed en ik denk ook zeker dat de veranderingen een bijdrage zullen leveren aan de ontwikkeling van de paarden en ruiters in Nederland. De proeven zijn logisch en er zitten uitdagende nieuwe oefeningen en overgangen in die zeker een aanvulling zijn voor de opleiding van de ruiters en hun paarden.