Oudere Berichten

Gepost 10/08/2014

Utah; het paard van Petra van Kesteren waar ik de vorige keer over vertelde is weer onderzocht op de kliniek in Utrecht. Er bleek inderdaad weer een onregelmatige onregelmatigheid op haar hartslag te zitten. Uit verder onderzoek is gebleken dat het hart verder niet afwijkt en dat de harslag in beweging 'normaal' is. Na overleg met klinieken in het buitenland heeft Petra het advies gekregen het zo te laten en haar jaarlijks te laten controleren. We hebben er vertrouwen in en ze gaan ook gewoon weer starten, de training is weer opgepakt. 

Zembla; het paard van Liesbeth Koolwijk heeft bezoek gehad van Saskia Ekas. Ze is erg optimistisch en wij opgelucht dus we gaan ervoor!

Denise van der Panne reed 8 februari regiokampioenschappen Utrecht. Ze reed een brutale proef die voor de jury wat gehaast/gespannen overkwam maar waar we zelf erg tevreden over waren. Milagro Lady verwacht in mei 2014 een veulen en zal pas daarna weer in de wedstrijdring verschijnen.

9 februari was het de beurt aan Nicole Verschoor met Discover op de regiokampioenschappen Utrecht. Discover vond de baan spannend en ook de drukte in de losrijdbaan leverde veel spanning op. Nicole reed hem desondanks heel netjes en kreeg daar ook complimenten voor van de jury.

Maaike Littel en Julius reden ook regiokampioenschappen in Delft afgelopen 16 februari. Het was hen 2de wedstrijd in de klasse L1 en de spanning van zo'n kampioenschap was ook nieuw voor het duo. Ze reden een nette proef en eindigde netjes 12de van de 18 deelnemers. Een erg mooie ervaring waar ze, voor een volgend kampioenschap, veel van geleerd hebben.

De uitslagen van 22 februari:

Maaike Littel - L1 - Schoonhoven - 2x 1ste met 3 winstpunten
Nicole Verschoor - M1 (met Discover) - Schoohoven - 2x 2de met 182 en 192 
Kim Verhoeff - M1 - Montfoort - 3de en 2de met 189 en 199 
Robin Scholten - M2 debuut in Montfoort - 180 en heel tevreden

De uitslagen van 23 februari:

Maaike Littel - L1 - Schoonhoven - 1ste en 2de en gewoon nog een keer 3 winstpunten erbij 
Denzelle Ringeling - L2 - Schoonhoven - 181 en 187 met 2 netjes afgewerkte proeven!

 

 

Op de foto:

Maaike Littel met Julius en

Nicole Verschoor met Discover

22 februari in Schoonhoven

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De selecties in de regio Utrecht voor de paarden zitten er inmiddels ook op. Van mijn lesklanten deden er niet zo veel mee; Nicole Verschoor op mijn paard Discover die sterk van start ging met een 6de plek en 191 punten maar de keren daarna tegen wat spanning aanliep en gelukkig op de valreep toch geselecteerd werd. Kim Verhoeff die ondanks haar rugklachten alles op alles zette om te blijven trainen en nette punten reed maar net niet geselecteerd werd. Denise van der Panne werd uiteindelijk als 12de van de 24 geselecteerd en heeft intussen keihard doorgetraind en veel zin in de regiokampioenschappen. Helaas hield het indoorkampioenschap voor Leanne Kastelein ook op bij de selecties, haar scores waren niet goed genoeg voor de regiokampioenschappen. Leanne hoopt volgend jaar bij de Landmacht te gaan dus ik ben gestart met een drilmethode tijdens de lessen ;-)

 

Nicole Verschoor en Falcon hebben na een aantal teleurstellende wedstrijden waarbij Falcon stukken van de proef met de rem erop liep nu eindelijk de smaak te pakken. Op 18 januari scoorden zij 208 en 213 punten in het Z1 in Oudewater en de week daarop in Velddriel deden ze er nog even een schepje bovenop en ging de score naar 62% en 69% wauwie!!

 

In Oudewater, 18 januari, kwamen ook Denise van der Panne en Angelique Hensbergen-Brouwer aan de start. Angelique en mijn merrie Rosita hadden al ruim een jaar niet meer gestart en naast dat ze een heel huis heeft opgeknap wel hard doorgetraind. Ze behaalde direct weer een winstpunt. Denise had 204 en 210 punten, al had ze hier zelf totaal niet op gerekend maarja het is ook wel eens andersom.

 

1 februari werden de regiokampioenschappen Utrecht voor de pony's verreden.

Hierbij de uitslagen van mijn leerlingen:

 

El-yaira Papilaja - L1/DE 3de plaats

Rachel Klooster - L2/DE 9de plaats

Lisa van Straalen - L2/DE 11de plaats

Rosa Vergeer - M1/DE 3de plaats

Fleur van de Graaf - M1/DE 5de plaats

Nicole Verschoor - Z1/DE 6de plaats

Jitske Prosman - Z2/DE 4de en 6de plaats

 

Zoals afgesproken is Maaike Littel gestart in het L1 en ratatata de eerste 2 winstpunten zijn al binnen :-)

:-( Nieuws kan niet altijd goed zijn; zo kreeg ik ook een verdrietige vriendin/lesklant, Petra van Kesteren, aan de telefoon met de mededeling dat haar paard weer een onregelmatige hartslag heeft. Een aantal maanden geleden was dat ook zo en is ze hieraan behandeld in de kliniek. Dat het nu weer niet goed is maakt ons ongerust. Gelukkig kan ze snel bij de Universiteit Utrecht terecht en ik ga hen daar assisteren/ondersteunen....wordt vervolgt.

 

En ook Liesbeth Koolwijk zit nog met een geblesseerd paard. Vorig jaar constateerden we al dat ze gevoelig was op haar hoeven. Beslag met gelkussens waren een goede oplossing en dus pakten we de training na een revalidatieperiode weer op. Helaas ging het bijna een jaar later weer mis. Via DAP Benschop kwam Frank van Leeuwen langs die met zijn vakkennis en mobiele röntgenapparaat aan de slag ging en een cyste op het straalbeen constateerde. Zembla werd ingespoten en kreeg weer mooie nieuwe Nike Air Maxx ijzers en liep na een revalidatieperiode weer acceptabel goed. Helaas kreeg ik ook van Liesbeth nu...een week of 3 later, een vervelend berichtje...Zembla loopt weer heel kort en wil ook eigenlijk niet lopen. We gaan weer onderzoeken...wordt vervolgt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De selecties in de regio Utrecht zitten er voor de pony's op. Al mijn lesklanten die meededen hebben zich geselecteerd voor de regiokampioenschappen. De ene met de hakken over de sloot en de andere met een dik percentage van 66,17%. El-Yaira Papilaja, Lisa van Straalen, Rachel Klooster, Rosa Vergeer en Fleur van de Graaf, we trainen keihard verder en gaan ervoor op de regiokampioenschappen!

 

In Zuid-Holland reed 12 januari ook een lesklant kringkampioenschappen. Maaike Littel die met haar Julius vanaf juli 2013 een combinatie vormt heeft keihard gewerkt en is enorm gegroeid. Hoe tof is het dan als je je nu ook kringkampioen mag noemen! Super gefeliciteerd Maaike, ik ben erg trots op wat we elke week weer bereiken. Dit is een mooie bevestiging dat je de B(eginselen) in de paardensport goed beheerst en dus gaan we wat mij betreft de overstap maken naar de L1.

 

 

 

 

 

 

  

Ook de eerste 2 lessen van de maand extra trainingen bij Kim Verhoeff en Clara van Wijk zitten erop. Zowel Kim als ik en ook zeker de reacties van de deelnemers zijn erg enthousiast. Er wordt fanatiek gewerkt en er heerst een gezellige sfeer.

 

Trots meld ik ook dat Laura Zwambach haar 10de winstpunt in de M1 gereden heeft en dus M2 startgerechtigd is met haar mooie bonte Avalon.

 

 

  

En Danielle van der Greft en Cas reden 5 januari een springwedstrijd bij de Voornruiters en waren 2x foutloos en behaalden een 6de prijs.

 

Deel 1 van de cursus Sportassage Paard heb ik afgerond. Dit deel was de introductie en ik heb enorm veel geleerd en gevoeld. Het geleerde ga ik nu oefenen bij mijn eigen paarden en ik kijk al met veel plezier uit naar deel 1 van de cursus.

 

Hiernaast een foto van de mijn logo in strass op mijn bodywarmer en op een wedstrijddekje. Deze logo's zijn gesponsord door Strass XL Vianen (te vinden op Facebook)

 

 

 

 

 

 

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2014; het jaar van het paard (volgens de Chineese horoscoop). Ik heb er zin in en kijk weer uit naar veel fijne lessen, mooie wedstrijden en positieve resultaten.

Ook heb ik zin in het vervolg van mijn cursus Sportmassage Paard, de verdere ontwikkeling van mijn paard Discover (Citango x Ferro), het wedstrijdseizoen van Angelique Hensbergen met mijn merrie Rosita en de heerlijke ritjes van Ziva op de lieve pony Zoey bij Kim Verhoeff.

 

Dus laten we er met elkaar een mooi paardenjaar van maken!


De laatste berichten uit 2013:

Anne Simone Vervest haalt haar doel!

28 december startte zij bij de WSR in Montfoort. De proeven werden goed gereden en gaven een plezierig beeld. De jury beloonde dit met 185 en 181 punten. Hiermee is ook gelijk het startbewijs voor de klasse L2 binnen.

Kim Verhoeff was ook in topvorm!

Ze startte die dag 3 paarden. Dalton (klasse B) vond het iets te vroeg die morgen en was wat te simpel en daardoor bleef de score hangen op 180 en 177. Donnatella (klasse L1) ging met de winst aan de haal. 203 en 206 punten en ruime voorsprong leverde 2 eerste prijzen op. Ook Vivaldi (klasse M1) deed wat hij moest doen...winnen...met 187 en 182 punten kon Kim heel tevreden naar huis.

Fleur van de Graaf is nu echt M1

Na hard trainen is zij met haar El Marando op zaterdag 28 gestart in de klasse M1 bij de Zilverstadruiters in Schoonhoven. De eerste proef was de combinatie nog wat onzeker en reed Fleur een keer verkeerd, de score was daar 174 maar de focus werd beter en voor de tweede proef behaalden zij 187 punten en dus zijn ze nu officieel M1.

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Denise van der Panne heeft 2 selectiewedstijden gereden bij de Voornruiters in Utrecht. De eerste was nog wat voorzichtig gereden met als resultaat een 14de plaats met 204 punten. Bij de tweede keer heeft "het schepje er bovenop" zijn vruchten afgeworpen. Ze werden toen mooi 4de met 217 punten. De twee beste resultaten van 3 wedstrijden tellen dus we hebben nu al zin in de selectiewedstrijd in januari 2014.

 

 

 

 

 

 

 

Ook Kim Verhoeff kwam aan start op de selectiewedstrijd bij de Voornruiters. Zij startte in de klasse M1 en ondanks dat het meer ging om het meedoen behaalde de combinatie en nette score van 182 punten. Vivaldi gedroeg zich anders dan thuis. Hij was onder de indruk van de plantenbakken langs de ring en daardoor wat strak. Deze wedstrijd was weer een goede ervaring en gaf weer voldoende huiswerk. Bijkomend voordeel was de fotograaf want het ontbrak Kim nog aan dressuurfoto's met Vivaldi dus dat is nu ook gelijk opgelost!

 

 

 

 

 

Bij de Brederoderuiters heeft het kerstconcours weer plaatsgevonden. Ruim op tijd waren we ook dit jaar weer begonnen met de voorbereidingen en het in elkaar zetten van een proef, de muziek en de presentatie natuurlijk. Alles verliep gesmeerd en dus konden we de laatste 2 trainingen letten op de puntjes op de I en de kur perfectioneren. De meiden hebben de kur heel mooi gereden en ze zagen er prachig uit. Niet gek dat ze daarmee de 1ste prijs in de wacht sleepten. Bekijk de proef hier: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=giIh5S2zQF8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de Brederoderuiters heb ik ook gisteren (18 december 2013) de laatste les van het jaar gegeven. Deze staat altijd in het teken van - een keer wat anders. Dit jaar hebben we:

- aan de verkeerde kant op en af gestapt. Dit leverde veel lachwekkende momenten op en een blij los door de bak rennende Cas.

- soort stoelendans maar dan met zwepen op de bakrand

- stap-draf-galop race 1 tegen 1

- spelen met een grote bal

- schriktraining met paraplu's (een aantal van de ponyruiters zijn er zelfs overheen gesprongen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne Simone Vervest startte 14 december in Zoelen (of all places) en verbeterde haar resultaten van de vorige keer. Nu was de score 177 en 178. Een winstpunt was het dus net niet maar we houden goede moed voor de volgende keer want ook dit keer was de ervaring zeer positief en al zeker weer een verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd.    

 

Maaike Littel ging naar Velddriel en behaalde 192 en 181 punten. De combinatie heeft de smaak lekker te pakken en boekt grote vooruitgang. Het nageeflijk rijden verbeterd met grote sprongen en dus oefenen we nu ook dingen uit de L.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afgelopen weekend:

22 november had ik de 2de cursusdag Sportmassage Paard. Wederom een zeer leuke en leerzame dag met erg veel informatie en huiswerk waar mijn eigen paarden hopelijk van gaan genieten, ikzelf in ieder geval wel, heerlijk om te doen.

23 november scoorde Denise van der Panne in een deelnemersveld van 13 Z1 combinatie prima punten in Breukelen. Bij de eerste proef was het nog wat onwennig maar haalde ze 202 punten en een 7de plaats. De tweede proef was goed voor 216 punten en een 2de prijs! Dit was een mooie oefening voor de selectiewedstrijden die er aan komen.

Al vroeg die dag was ik in Schoonhoven om Maaike Littel te begeleiden. Het was dan wel een thuiswedstrijd voor hen, Julius had goede zin. De binnenbaan wordt in de training veel gebruikt maar dan kom je aan de andere kant binnen en zitten er platen voor het juryhokje. De pas geschoren Julius, die op het moment erg zijn best doet om allerlei grapjes uit te halen en Maaike behoorlijk test, had ook deze dag de vaart er in met losrijden in de grote buitenbak. Vroeg, koud weer en de wedstrijdspanning zijn dan ook prima ingredienten om eens te kijken of Maaike van de wijs gebracht kan worden. Mijn complimenten voor Maaike, die laat zich echt niet van de wijs brengen en blijft altijd vriendelijk, redelijk en representatief en daar moest ook Julius aan toegeven. De eerste proef verliep nog behoorlijk gespannen maar de tweede was veel beter gecontroleerd. Resultaat: 2x 1ste met 180 en 185 punten. Deze nog prille combinatie werkt hard aan de basis en moet nog veel wedstrijdervarig opdoen maar gaat echt met sprongen vooruit en hupt van de ene ontwikkelingsfase in de andere. Erg leuk om mee te werken.

Laura Zwambach vertrok met positieve zin naar Oudewater. De vorige (thuis)wedstrijd was behoorlijk tegengevallen en dus was er even wat moed nodig om er toch weer voor te gaan. De combinatie had die week fijn gelest en ook daar weer positieve ervaringen en coachende woorden van de juf ;-) dus er was genoeg input voor verbeteringen in de proeven. Het was dan ook erg leuk om een whatsapp te krijgen met het resultaat van 174 en 185 punten. Daar wordt ook ik heel blij van!

Nadat vorige week Kim Verhoeff na 2 jaar weer de wedstrijdring betrad, was het nu de beurt aan Anne Simone Vervest, ook in Oudewater. Zij en haar Whenever zijn door blessureleed en wedstrijdstress lang (ruim 2 jaar) uit de running geweest maar zagen het weer helemaal zitten. Het losrijden verliep goed en ook de proeven verliepen als verwacht. Het was niet makkelijk maar het gevoel was goed en ook de punten (173 en 175) vielen helemaal niet tegen. Het smaakt zeker naar meer en met de puntjes nog wat meer op de "i" gaan we de volgende keer doelen op een winstpunt.

Fleur van de Graaf startte pas om 20.45 die dag in Oudewater en zorgde er voor dat de laatste winstpunten voor het M1 behaald werden. 193 en 204 zijn ook prima punten om de L2 af te sluiten. Aangezien zij ook voor zondag nog een wedstrijd gepland had in Schoonhoven heeft ze het daar nog maar eens dunnetjes over gedaan met 2x 194 punten en mooie prijzen. Een oranje halster, snoepjes en zeepjes! We zijn al druk bezig met de moeilijkere oefeningen en hebben ook al M1 proeven geoefend. Fleur zal nu ook gelijk de overstap naar de M1 maken en in die klasse de selecties voor de indoorkampioenschappen gaan rijden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gezocht: voor een meisje van 15 jaar, een super braaf paard, mag wat ouder zijn, gewoon om lekker te kunnen rijden, niks bijzonders, B/L niveau, max. € 2.500,00.

 

Bitpassessie was geslaagd!

Foto: De bitpassessie was zeer geslaagd, een beetje koud maar weer veel nieuwe inzichten. Waterkoud maar heel leerzaam.

  

Klanten op wedstrijd bij WSR Montfoort 16 november 2013

Maaike Littel in de B met Julius 179 en 184 (door het koude weer was Julius wat fris maar Maaike merkte daarover op dat zij daardoor wel weer wat geleerd had en het dus weer een goede ervaring met gelukkig toch nog een winstpuntje was).

Fleur van de Graaf in de L2 met El Marando 181 en 200.

Kim Verhoeff in de M1 met Vrk Vivaldi 188 en 180 (super prestatie want de combinatie was al 2 jaar niet meer in de wedstrijdring geweest).

Kim startte die middag ook nog met haar andere paard, Dalton genaamd, in de B en behaalde daar 200 en 203.

 

Bitpassessie zondag 17 november 2013

Op het terrein van fam. Van der Panne, Boveneind Zuidzijde 57a te Benschop.

(Huisregels: gelieve zo ver mogelijk naar achter op het terrein te parkeren en ook daar te blijven/mest opruimen op terrein en in de rijbak/geen gebruik van toilet)


Tijdsindeling:

10.00 Denise, Angelique en Clara

11.00 Monique, Rosa en Jolanda

12.00 Robin, Lotte en Anne-Simone

13.00 Petra, Maaike en Femke


Neem alle bitten die je hebt mee. Wie weet zit er wat tussen voor jou of voor de anderen.

Voor meer informatie: kijk ook nog even op www.passendbit.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MacRider Cup 8ste, kwart en halve finales in Assen 25, 26 en 27 oktober

Denise van der Panne verscheen in de 8ste finale met haar Milagro Lady maar werd helaas niet geselecteerd voor de kwartfinale. De deelname op zich was al een hele ervaring en zeker ook erg leerzaam.

Nicole Verschoor reed ook 8ste finale, met Watermill Falcon maar helaas verraste die haar met een tongprobleem in de baan en dus konden zij zich niet optimaal voorstellen waardoor een plek in de kwartfinale helaas aan hun neus voorbij ging. Nicole had Falcon goed getraind en voorbereid op deze dag en hij liep ook erg fijn waardoor haar doelstelling wel bereikt werd. Zij zal binnenkort de overstap gaan maken naar de klasse Z.

Fleur van de Graaf en El Marando zorgden voor spanning bij de fanclub (waarvan een deel mee keek via www.macrideronline.com). Zij mochten van de 8ste finale door naar de kwartfinale en werden in de kwartfinale geselecteerd voor de halve finale. De halve finale verliep super en Fleur en El Marando presenteerden zich erg mooi maar hier eindigde voor hen het feest van de MacRider Cup. Ze zijn niet geselecteerd voor de finale maar behoorden wel tot de beste 10! 

Ik heb een erg leerzaam, gezellig en ook wel succesvol weekend gehad, bedankt Nicole dat ik met jullie mee mocht!

Tot slot wil ik ik hierover nog zeggen dat ik blij ben met de 'boodschap" van de MacRider coaches die dit weekend nog maar eens heel duidelijk maakten dat het paard alleen maar goed gaat lopen als hij ook KAN lopen...dus niet te veel met de hand rijden, lekker voorwaarts en neusje eruit!!

 

28 oktober 2013 - Maaike Littel en Julius gaan als een speer

Na hun officiele wedstrijddebuut vorige week zaterdag in Rhenoy waar ze 193 en 182 punten scoorden en een eerste prijs mochen ophalen, sleepten ze afgelpen weekend ook nog eens 4 winstpunten (192, 188, 183 en 186) binnen op de wedstrijd in Schoonhoven. Zo staat de teller al op 6.

 

Nieuw logo! Met dank aan Geralda van Kesteren, die mij geholpen heeft.


18 november 2013 heb ik met veel plezier en interesse deelgenomen aan de eerste dag van de cursus Sportmassage Paard. Ik volg deze cursus bij Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld. Deze cursus bestaat uit 3 delen te weten; introductie, verdieping en sportvormen. In een groep van 17 cursisten (die actief zijn in alle takken van de sport) hebben we op de eerste dag veel theorie moeten verwerken en een start gemaakt met voelen en tellen van en zoeken naar botten bij een paard. Het was een zeer informatieve dag waar ik erg van onder de indruk was. Ik ben braaf aan de slag met mijn huiswerk en kijk met veel plezier uit naar de volgende cursusdag.

  
Dit is wat ik nu 'moet' zien als ik naar een paard 'kijk'.

 

Bitpassessie

10 of 24 november wil ik een bitpassessie organiseren. Wanneer je interesse hebt en mee wilt doen, laat me dat dan even weten en geef daarbij aan welke datum schikt. Kosten bedragen 35 per paard voor de passessie, daarnaast zullen we de reiskosten en eventuele kosten voor gebruik van een accomodatie moeten delen. Een sessie gaat per 2 paarden en duurt gemiddeld een uur. Voor meer informatie over de bitpasser neem dan even een kijkje op www.passendbit.nl. Ik ben heel nieuwsgierig hiernaar, jullie ook?

 

Foto: Winnaar klasse L pony's MacRider Cup;
Fleur de Graaf &
Carolien Pauwels

 

21 oktober 2013

Fleur van de Graaf en El Marando selecteren zich op de valreep nog voor de 8ste finales in Assen volgende week. Zij reden gisteren mee tijdens de allerlaatste selectiedag van de MacRider Cup in Lisse, in de klasse L pony's en kregen mooi positief commentaar.

 

 

 

 

 

Paardenpauze voor Sietske Prosman

Zelf schreef zij 6 oktober op haar Facebookpagina het volgende: 

Vandaag tweede wedstrijd M2 gereden. En weer een winstpuntje erbij in het M2! En wat ben ik ontzettend trots op Dominiek. Dit is wat ik wilde bereiken, officieel M2. Mijn doelstelling zo snel bereikt! Ik heb een super tijd gehad.... En heb nu gekozen voor een pauze om te kijken of ik verder wil. Voornamelijk omdat ik twijfels heb of ik door wil gaan met paardrijden. Gelukkig kan mijn mannetje blijven om samen met Jitske Prosman een combinatie te worden. En in het geval ik spijt krijg van mijn keuze, kan ik het paardrijden toch zo weer oppakken met Do. Gelukkig maar! Ik heb ik ieder geval een top weekend gehad met het liefste en leukste paard dat er bestaat, Dootje! 
 
 

Dit is een foto van Sietske met Do tijdens de MacRider Cup selectie 14 september 2013 waar zij geselecteerd werden voor de 8ste finale in Assen. 

Dappere keus Sietske! En super tof dat Jitske met Do verder gaat en je hem niet hoeft te missen of gewoon weer de draad op kan pakken als je het rijden wel mist. Ik heb jullie altijd met veel plezier geholpen. Je was een lieve, gezellige en brave ;-) leerling waarbij ik een mooie stijgende lijn met super wedstrijdresultaten heb gezien en heel blij ben dat ik daar onderdeel van heb kunnen zijn. Succes met al je verdere bezigheden en we zien elkaar snel.

 

7 oktober 2013

Denise van der Panne selecteert zich voor de 8ste finale van de MacRider Cup met haar 'super gave' zwarte parel Milagro Lady in de klasse Z.  

     

Na deze prestatie brachten we een bezoek aan haar 'oude' pony, Rhyfedd Ymerodress omdat we er nu zo dicht in de buurt waren en omdat het vandaag precies een jaar geleden was dat zij afscheid namen. Het was een mooi weerzien

 

 

 

 

  

5 oktober 2013 heb ik een leuke dressuurclinic gegeven op de opendag bij de Brederoderuiters en Stal Bosgoed in Hagestein.


30 september 2013

Discover M1:

Gisteren verscheen Nicole weer met Discover in de ring in Schoonhoven. Hun debuut in de M1 werd met 2 winstpunten bezegeld. Bedankt Nicole; ik ben super trots op hoe je hem door de proeven loodst. 

 

Daniele en Cas:

Even ging het niet zo lekker. Cas vond al dat dressuurrijden en braaf rondjes rijden wel prima maar nu het allemaal wat moeilijker wordt en er meer van hem verwacht wordt moest hij even doorschakelen. Zijn leven als puppy zit erop, er is werk aan de winkel en dat gaat niet vanzelf.

Na een paar teleurstellende wedstrijden en pittige trainingen waren er afgelopen weekend weer positieve berichten; 179 en 187 punten.

 

Julius naar Ermelo met Nicole Verschoor en Maaike Littel:

Afgelopen weekend was het zo ver. Julius werd gehuldigd als sportpony voor het New Forest stamboek. Een mooie prestatie en een spetterende ereronde als kroon op de samenwerking tussen Nicole en Julius voelde als een echte afsluiting van een mooie periode.

Maaike startte met Julius die dag ook nog een B proef en werd 2de met 197 punten. Zij gaan vanaf oktober dit jaar officiele wedstrijden rijden.

 

Het wedstrijdweekend van Randi Dittkuhn:

Sinds mijn verhuizing naar Lopik (15 jaar geleden) les ik regelmatig bij Randi. Randi komt uit Duitsland (zoals haar naam al doet vermoeden) en heeft ook in Duitsland de instructeursopleiding gevolgd. Ik waardeer haar overtuigende wijze van instructie en haar respect voor paard en ruiter. Een aantal weken geleden vroeg Randi mij of ik haar ook wilde lesgeven. Verbaasd was ik maar ook wel een beetje trots en ja natuurlijk wilde ik dat. Het is nu eenmaal zo dat wat je voelt als ruiter niet altijd is wat je ziet als kijker en ook Randi heeft dan iemand nodig die haar door bepaalde stukken heen helpt. We zijn aan de slag gegaan en de resultaten liegen er niet om. Na een lange periode verscheen Randi weer in de wedstrijdring afgelopen weekend bij de Zilverstadruiters in Schoonhoven en reed daar de laatste 4 winstpunten binnen voor de overstap naar het M1.

 

Succes!

Na ruim 7 jaar (de helft van haar leven ;-)) vliegt één van mijn kindjes uit! Veronique van der Panne is de eindfase van haar ponycarrière ingegaan en zal zich volledig gaan richten op paardrijden onder begeleiding van team Hexagon.

Als ik de afgelopen 7 jaar overdenk kan ik oneindig veel leuke en succesvolle dingen opnoemen met als hoogtepunten de overwinningen op de Utrechtse regiokampioenschappen, Nederlandse kampioenschappen, de finale van de Felix Hippische Juristen Competitie op het CHIO in Rotterdam, opname in het B-kader, A-kader scores en prijzen op internationale wedstrijden. 

Trots ben ik dat ik je op dit niveau mag afleveren aan de profi's. Ook ik heb veel geleerd van alles wat we samen beleefd hebben en vooral ook genoten en veel leuke mensen ontmoet maar vooral ontelbaar veel mooie momenten in mijn herinneringen opgeslagen.

Veronique; heel veel succes in je verdere carrière. Ik zal je natuurlijk blijven volgen. Team Hexagon gaat jou hopelijk naar nog veel meer successen loodsen, wie weet jongste GP ruiter ooit!! En je weet ik ben en blijf één van jouw grootste fans.

 

Clubkampioenschappen Benschopper Ruiters:

 

In Memoriam Anita Klooster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 september 2013:
De nieuwsberichten stapelen zich weer op dus trots meld ik hierbij een update.

Jitske Prosman deed 4 september mee aan de Rabo Talentendag in Ermelo. Ik heb haar voorbereid en geholpen die dag. Het was gezellig en leerzaam. Voor haar verslag: http://www.jitskeprosman.nl/news/selectie-regiotrainingen-op-rabo-talentendag-2013-/

Nicole Verschoor kwam 14 september aan de start op de Welsh sportdag met Falcon in de M1 dressuur en bij de bestgaande rijpony. De M1 won ze beide proeven en bij de bestgaande rijpony werd ze 9de van de 46. Topdag!

Op de Welsh sportdag werd ook de Welshcup finale verreden waaran Veronique van der Panne meedeed in het Z2. Zij werd kampioen!

Maaike Littel reed op 14 september een onderlinge wedstrijd met Julius in Hagestein en vertrok met 194 punten nat maar voldaan naar huis.

Denise van der Panne vertrok 15 septemer op wedstrijd naar Velddriel en kwam met een rood lint, 210 punten en vooral een heel tevreden gevoel thuis.

 

Op 15 september werden bij de Brederoderuiters de clubkampioenschappen verreden. Uit mijn lessen deden mee: Lisa van Straalen, Daphne Jansen, Rosan Willemse, Mariette ten Have, Claire van het Hoff, Melissa Mayr, Danielle van der Greft, Daphne Hosemans, Anouk de Jong en Leanne Kastelein. Clubkampioen werd Lisa van Straalen, Daphne Jansen werd tweede en Rosan Willemse derde. Voor een verslag, de uitslagen en foto's van deze dag verwijs ik u door naar http://www.brederoderuiters.nl/pages/12/1114Meiden jullie doen het allemaal super! Af en toe een tegenslag is helemaal niet erg...dat maakt je scherper en sterker. Ga zo door!

 

3 september 2013:

Wil je meer weten over Jitske en haar ervaringen in Babenhausen? Bekijk dan de volgende link: http://www.jitskeprosman.nl/news/cdi-babenhausen-2013/ de individuele proef kun je zien op de volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=M5FEFn1CQ3s 


Zaterdag 31 augustus verschenen Veronique en Spike voor het 3de jaar op rij aan de start op de Hippiade in het Z. Dit keer was het deelnemersveld erg zwaar en ondanks de fijne proef vielen de punten wat laag uit en mocht ze net niet overkampen. De sfeer op de Hippiade was goed en we gingen ook met een tevreden gevoel naar huis.

Zaterdag 31 augustus was het ook een hele spannende dag voor Maaike Littel en Julius. Zij debuteerden op een oefendressuurwedstrijd op het Bommelerwaard Concours in Velddriel. Resultaat; 189 en 210 punten.

Foto: Milagro Lady.♡ 

 

Denise van der Panne en Nicole Verschoor startten zondag 1 september in Hollandsche Rading. Denise ging met 2 oranje linten en 208 en 215 punten naar huis, Nicole met 2 oranje linten en 2 keer 189 punten.

 

 

 

  

 

 

Denise en Milagro Lady

 

Ook Fleur ging die dag op wedstrijd in Bleiswijk. El Marando was nog een beetje in de kamp stemming en daardoor was het tempo wat hoog. Ondanks dat hadden ook zij 2 oranje linten, 20 euro en 1 winstpunt.

  

23 augustus 2013:

Kim Verhoeff stuurt me een heel leuk Whatsappberichtje; 
Hellup!!!! Mijn paard wordt echt een dressuurpaard!! Haha. Hij loopt echt super fijn, de hele week al. 
Kim is een echte springruiter en wilde na een blessure van dit paard maar eens gaan kijken tussen het dressuurgeweld en schakelde mijn hulp in een aantal weken geleden. We hebben in die paar weken heel hard gewerkt en al grote stappen gemaakt. Erg fijn om met zo'n enthousiaste ruiter te werken. Als ik na een week weer kom lesgeven is hetgene dat we die week ervoor aangepakt hebben bevestigd en kunnen we weer een stapje verder. En nu ziet Kim het zelfs zitten om over niet al te lange tijd ook echt de wedstrijdring op te gaan zoeken, hoe tof is dat!


Kijk daar wordt juf Clara natuurlijk heel blij van...een tevreden klant :-) 


18 augustus 2013:
Mac Rider Cup met Nicole Verschoor en haar beide pony's in Lunteren. Watermill Falcon is door naar de 8ste finale, Yhelly niet, die was helaas niet helemaal fijn, hengstig en erg gespannen. De 8ste, kwart en halve finales zijn 25, 26 en 27 oktober bij de Sunrise Stables in Assen. We trainen keihard verder om de jury daar wederom te overtuigen.

 


17 augustus 2013:

Vandaag met Nicole Verschoor op pad geweest op concours in Culemborg...en niet voor niks. Ondanks de spanning in de 1ste proef waar de fouten zich opstapelden en afgroeten tot gevolg hadden, wist Nicole zich na een peptalk goed te hervatten en haar 1ste winstpunt en een 1ste prijs in de wacht te slepen met Rhyfedd Miss Yhelly in het Z2!
Falcon liet zich ook goed zien. Het was hun 3de wedstrijd en de trainingen werpen hun vruchten af. Een 1ste plaats met 190 punten en een 2de plaats met 189 punten. 


 

16 augustus 2013: http://www.jitskeprosman.nl/news/cdi-babenhausen/


29 juli 2013:

Afgelopen weekend vonden in Hoogland de regiokampioenschappen Utrecht plaats. Mijn lesklanten hebben het stuk voor stuk prima gedaan en mooie resultaten geboekt. De uitslagen vielen soms wat tegen maar de ruiters kijken gelukkig terug op een voor henzelf geslaagde wedstrijd!

De resulstaten op een rijtje:

Fleur met El Marando in de B - 4de

Rachel met Palod'or in de L1 - 1ste dus regiokampioen GEFELICITEERD!!

Lisa met Nico in de L2 - 6de

Rosa met Yelly in de M1 - 8ste

Nicole met Rhyfedd Miss Yhelly in de Z1 - 7de

Veronique met Rhyfedd Spike in de Z2 - 3de en door naar de HIPPIADE!! 

Melissa met Aquilera Afandeline in de B - 11de

Nicole met Discover in de L1 - 10de

Leanne met Santana in de M1 - 12de

Sietske met Dominiek in de M1 - 14de

Veronique met Whatever in de Z2 - 6de

130726_0889              Discover en Nicole130726_0900

 

Verder kan ik nog melden dat Fleur en El Marando inmiddels hun L1 debuut hebben gereden in Velddriel op 28 juli 2013 en dat deden ze zonder blikken of blozen met 2 eerste plaatsen en 202 en 211 punten. Hoppa gelijk 5 winstpunten en dus al op de helft!

 

15 juli 2013: Sterk deelnemersveld bij de Junioren en Young Riders in Emmen 14 juli 2013

Veronique van der Panne en Hexagons Whatever verschenen voor de tweede maal in de Junioren klasse in de ring en scoorden in de eerste proef die nog wat mat was 63,78%. De tweede proef was wat strakker en impulsiever en leverde een mooie 65% en een 2de prijs op. 

De Hoefslag schreef de volgende dag: 
De rubrieken voor junioren en Young Riders werden in handicap verreden en de deelnemers waren zeer aan elkaar gewaagd. De prijswinnaars reden naar nette scores rond de 65%. Jurylid Cor Jager: ‘Het was een verrassende groep met een goed niveau, waarbij de paarden netjes werden voorgesteld'.

 

10 juli 2013: De website New Forest Pony Stamboek meldt:

Nicole Verschoor heeft met Eaglewood Babyboy Julius voldaan aan de eisen geldend voor het predicaat prestatiepony en was bij aanvraag presterend in de klasse Z- dressuur.

 

Eaglewood Babyboy Julius – F. 20051071eaglewood babyboy julius
Geb. 23-04-2005, ruin, donkere vos, 
v. Polsbury Pluco Vb. 981426 - m. Golden Baby Stb. 4948 kroon pref ps.f.m.
mv. Chungel Fury He.Stb. 33 pref ps.f.h.
Fokker: Mw. M.H.F. Leemreis, Meteren
Eigenaar / aanvrager: Mej. N. Verschoor, Benschop

  

Julius woont sinds kort bij zijn nieuwe baasje, Maaike Littel, in Schoonhoven maar zal 28 september 2013 wel met Nicole op de Nationale New Forest Sportdag in Ermelo zijn en ook Maaike zal dan haar debuut in de wedstrijdring maken.


5 t/m 7 juli 2013 Vierzon (Frankrijk) met Veronique van der Panne en Rhyfedd Spike

De reis verliep goed, behalve alle regen onderweg dan. De aankomst was ook nat maar nadat we uitgepakt waren werd het droog en verscheen de zon. De dagen die volgden waren zonnig, gezellig, leerzaam en succesvol. Met een 2de A-kaderscore, leuke nieuwe contacten en weer veel leermomenten op zak vertrokken we erg tevreden en zonnig weer terug naar Benschop.

De reslutaten waren als volgt:
De landenproef 69,701% en een 3de plaats.
De individuele proef 71,260% en 2de.
De Kür op muziek 71,470% en een 4de plaats. 

 

28 juni 2013: Jitske kan haar ogen niet geloven in Pompadour

Geweldig wat een internationaal droomdebuut! De spanning was bijna voelbaar door de telefoon en via alle smsjes en whatsappjes maar ze flikte het toch maar even. Ondanks de kleine fouten omdat het toch wel heel spannend is allemaal werd de proef beloond met een gemiddeld percentage van 65.615 en een 3de plaats. Hoe stoer is dat? Juf is heel trots!

Link naar de landenproef: http://www.youtube.com/watch?v=6W6YW86Yj5s

 

 

http://www.pompadour-equestre.com/wp-content/uploads/2013/06/PONYTEAM1.pdf

 

26 juni 2013: Jitske onderweg naar Pompadour (Frankrijk) voor haar internationale debuut!

Afgelopen zondag reed zij nog een wedstrijd in Zuid-Beijerland, eerst wilden ze niet gaan en juist rust nemen in verband met het tripje Pompadour. Maar ze hadden nog nooit de proef uit het hoofd gereden dus het was een mooi oefenmomentje. De proef uit het hoofd rijden ging supergoed, geen foutjes met Chari :) en het was best wel relaxed rijden ook. Chari was twee keer 1e met 64,1% en 62,68%. Ook haar grote vriend Saladin ging eigenlijk boven verwachting, hij had 61,03% en 62,44%.

Nu dus onderweg naar Pompadour....heel veel succes Jitske. 

 

Topprestatie voor Veronique van der Panne tijdens finale Felix Cup op CHIO Rotterdam 21 en 22 juni 2013

Vrijdag werd de landenproef gereden. Veronique en Spike lieten een correcte proef zien met veel harmonie. Dit leverde een super score op van 69.530%. Een A-kader score!!! Dit leverde een 5de plaats, een finale plaats in de Kür op muziek, veel vreugde en tranen van geluk op.

De volgende dag dus de Kür op Muziek. Een mooie kür, die goed op de muziek gereden werd en waarbij ook nog de oefeningen en overgangen heel mooi werden uitgevoerd. Heel tevreden wachtten we op de uitslag....en die was wauw 71,208%. Wederom een vreugdedansje.

Nadat iedereen zijn/haar Kür had gereden werd de totaaluitslag bekend gemaakt. Met een gemiddelde over twee dagen van 70,369% werden Veronique en haar knappe pony Rhyfedd Spike 4de. 

De prestaties werden dit weekend geobserveerd door de Bondscoach Tineke Bartels en die heeft Veronique beide dagen zien rijden en gefeliciteerd met de resulstaten. Super gaaf dat we juist nu vormbehoud konden tonen, konden laten zien dat pieken op het juiste moment heel belangrijk en zeker haalbaar is en dat de prestaties nog altijd beter worden en we nog steeds ruimte zien voor nog meer!

http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2683956#.UcwHa7C_vWM.facebook

CHIO Rotterdam plaatste onderstaande foto op haar facebookpagina:

 

8 juni selecties Werkhoven

Het was een zonnige dag met vele prijzen, winstpunten en persoonlijke verbeteringen en helaas ook wat teleurstellingen.

 

De uitslagen van mijn leerlingen op een rijtje:

Veronique van der Panne met Whatever in het Z2 werd 2x eerste met 229 en 217 punten.

Veronique van der Panne met Spike in het Z2 werd 1ste met 291 en 2de met 260 punten.

Denise van der Panne met Milagro Lady in het Z1 197 en 193 punten (helaas te veel spanning)

Nicole Verschoor met Miss Yhelly in het Z1 187 en 199 (ook bij deze combinatie te veel spanning)

Nicole Verschoor met Discover in het L1 werd 1ste met 198 en 6de met 181 punten.

Jitske Prosman met Charina in het Z2 werd 4e met 247 en 5de met 267 punten.

Jitske Prosman met Saladin in het Z2 was te rommelig en restulteerde in 200 en 225 punten.

Sietske Prosman met Dominiek in het M1 was 2x vijfde met 192 en 183 punten.

Fleur van de Graaf met El Marando in de B was 1ste met 192 en 2de met 200 punten.

Rosa Vergeer met Yelly in het M1 was 2x derde met 193 en 184 punten.

Danielle van der Greft met Cas waren die dag niet in vorm; 175 en 170 punten.

Leanne Kastelein met Santana in het M1 was 2x eerste met 212 en 196 punten.

Rachel Klooster met Palod'or in de L1 scoorde 186 en 184 punten.

Mariette ten Have met Vivaldi in de L1 werd 4de met 192 punten en had in de andere proef 169 punten.

 

Veronique van der Panne en haar pony Rhyfedd Spike scoren goed in Compiegne (Frankrijk)

31 mei in de Landenproef behaalden zij 67,09% en werd daarmee 12de in het sterke deelnemersveld.

1 juni was nog ietsje beter, 68,29% en een 10de plaats.

2 juni reed zij de Kür op muziek en deze was goed voor 68,91% en een 9de plaats.

Super prestaties en een gezellig en weer heel leerzaam concours op een erg mooie accomodatie.

 

Jitske Prosman wint 2 daagse 1 en 2 juni in Westmaas 

1 juni 2x eerste met 62,31% en 62,44%

2 juni 2x eerste met 62,1% en 66,1%  

     

 

Een prachtige uitgestrekte draf en de deken die zij wonnen als over all kampioen Z2!


Fleur van de Graaf en El Marando scoren goed in Beesd

Zondag 1 juni kwamen zij kwamen uit in de klasse B en werden 2x tweede met mooie scores van 189 en 193!