Droomdebuut en nog meer...

Gepost 10/09/2014

Natuurlijk vertel ik eerst over dat droomdebuut want afgelopen zondag was het zover voor Robin Scholten en Cyril, zij startte hun eerste Z1 proef in de achtertuin van de buren, De Lindeboom in Montfoort. Al weken kriebelde het en de laatste week van voorbereiding bracht behoorlijk wat spanning met zich mee maar het resultaat was een mooie beloning voor het harde werken want met 206 en 203 punten en een 2de prijs mag je met recht zeggen dat je Z1 bent! En daar ben ik als instructrice ook heel trots op.

Sinds februari van dit jaar ben ik Robin gaan werken. Voorheen kreeg zij les van Marthélise Vervest die haar een erg mooie en stabiele basis geleerd heeft. We hebben na wat werk de overstap gemaakt naar de M2 en keihard doorgetraind om Z1 klaar te zijn. Het gaat goed en de combinatie wordt steeds beter en sterker dus gaan we op naar het Z2!

 

Op de foto Robin en Cyril in een travers op de A-C lijn.

 

Het droomdebuut van Robin waren niet haar enige resultaten dat weekend want met haar Tinker x Fries debuteerde zij in de L1 en scoorde daar 193 en 194 punten en ging er ook nog eens met de dagprijs vandoor.

 

Naast de goede resultaten van Robin was Maaike Littel ook weer lekker op dreef. Ik heb haar zaterdag begeleid in Moordrecht waar zij na 2 nette proeven 2 eerste prijzen en de laatste 2 winstpunten voor een startbewijs voor de M2 binnen sleepte. We gaan in de training nog wat puntjes op de "i" zetten en werken aan bevestiging en hopen dan weer een stapje verder te kunnen. Het gaat ook allemaal zo snel.

 

Zelf heb ik deze week met mijn Disco gelest bij Randi Dittkuhn en hebben we een begin gemaakt met de oefeningen voor de M2 en Z1. Die gekke Disco doet liever de moeilijke oefeningen en met veel plezier en verbazing hebben we van alles uitgeprobeerd met hem. Trots en met veel goede zin zijn we lekker aan het doortrainen.

Voor de afwisseling maakt Disco 1x per week een sprongetje met Kim Verhoeff. Deze week was het Disco die zijn lolbroek aan had en Kim vliegles gaf. Hij sprong een inuit tot 3x toe in 1x pffffff.

Angelique en Disco zijn ook lekker aan de slag....zo lekker zelfs dat het toch bij Angelique ging kriebelen en de startkaart voor het laatste kwartaal 2014 inmiddels onderweg is. Leuk!

 

Denise, Milagro Lady en ik hebben een Juniorenproef doorgenomen en dat beviel ons wel. We gaan daar eens lekker mee door knutselen en wie weet komt dat er nog wel van ;-)

 

De dames Ringeling hebben een crosstraining gevolgd in Ermelo bij niemand minder dan Tim Lips. Het was een super leuke en leerzame ervaring.

 

Bij de Brederoderuiters was bijna iedereen weer terug van vakantie en werden er weer 3 lessen gevuld.

 

Met Anne-Simone heb ik de clubkampioenschappen voorbereid door te lessen in de verenigingsbak van de Benschopper Ruiters. Natuurijk is het juryhokje dan even heel eng maar na een paar rondjes en wat werk had hij daar geen oog meer voor en hebben we de les afgesloten met een fijne proef. Heel veel succes zaterdag!

 

Tot slot Ziva haar allereerste ponykamp bij Stal Verhoeff. Ze is nog maar 4 jaar maar ze deed dapper mee met Schipper mag ik overvaren, de spokentocht in het donker, slapen met ruim 20 kinderen op luchtbedden in een grote loods, koekhappen, ringsteken, stoelendans, zaklopen, knutselen met foamklei en ga zo maar door. Super georganiseerd, gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!